eusebius-banner eusebius-banner

Historisch en eigentijds

De Eusebiuskerk is het icoon van Arnhem. De "Eus" zoals de inwoners liefkozend zeggen. Het is een kerk met een lange historie - en toch een nieuw gebouw. Compleet verwoest tijdens de Slag om Arnhem is de toren een bizar voorbeeld van de wederopbouw. Wij maakten een huisstijl met een knipoog naar die knip in de geschiedenis. Zoals de toren dat zelf ook doet, met beelden van Donald Duck en Tom Poes.
En een eigen lettertype, in 6 variaties. Zo krijgen alle uitingen een eigen karakter.

Campagne voor thrill seekers

Een bijzonder element in de compleet gerestaureerde toren zijn de glazen balkons. Uniek in Europa, bieden ze een magnifiek uitzicht over de stad en de uiterwaarden. Niet voor de weekhartigen; de vloer is ook van glas waardoor je het gevoel hebt 'uit' de toren te stappen.
Wij stapten er als een van de eersten in en maakten een foto met onze stagiaire Yoanique. Het was de opmaat voor een kleine campagne in print en social media.

Eusebius poster balkons campagne
Eusebius-website-menu

Website gericht op bezoeker

De nieuwe website voor de Eusebius is gericht op de bezoeker. De grootste verbouwingen zijn achter de rug, de kerk ziet er weer prachtig uit en mag gezien worden! Samen met Bas Boerman maakten we een heldere website met een agenda zodat je je bezoek goed kan voorbereiden. 

Posterserie

De Eusebius biedt ruimte aan veel bijeenkomsten en activiteiten. Sommige organiseert ze zelf, zoals reeds enkele jaren een serie orgelconcerten. En, tijdens de bijzondere bijeenkomsten rond de Airborne herdenkingen, een concertserie voor carriolion en (soms) trompet.

Boek en magazine restauratie

EUS-magazine-IMG_2247-1k.jpg

Na elf jaar is er een nieuwe periode van restauraties succesvol afgerond. De Eusebiuskerk heeft een metamorfose doorgemaakt en blinkt als nooit tevoren. Een passende blikvanger in het Arnhemse stadshart. We maakten een boek over het restauratieproces en deden ook de beeldredactie. Geen kleine opgave om uit duizenden foto's een goede selectie te maken en nog ontbrekende beelden te zoeken.
Voor het publiek dat meer geïnteresseerd is in de geschiedenis van de kerk en de betekenis van de beelden maakten we een kleurrijk en toegankelijk magazine.

Interne bewegwijzering

Een kerk is een eenvoudig gebouw, zou je denken. Maar met meerdere bewoners en diverse 'experiences' te zien, kan de bezoeker de weg nog wel eens kwijt zijn. Daarom maakten we een interne bewegwijzering met, onder andere op een paar plekken een heldere tekening.

boeken campagnes font huisstijl krant lettertype magazines websites