Hoe verhuis je een ‘ministerie van mobiliteit’?

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag heeft Het Nieuwe Werken omarmd. Geen vaste werkplekken meer, flexibele werktijden en flexibele werkplekken. Heel mobiel, dus. Samen met het interne team van het ministerie bedachten we een campagne die deze veranderingen bij de ambtenaren onder de aandacht moesten brengen. En die ze op termijn zou voorbereiden op de verhuizing naar een andere locatie.

Modulaire campagnestijl

We bedachten een modulaire en illustratieve stijl. De werkplek als een Zwitsers zakmes, altijd bij de hand als je iets nodig hebt. Ook als het minder alledaags is. Het zakmes was bovendien een mooie kapstok om de verschillende thema’s rondom het nieuwe werken te illustreren.

Vloeiende verbeelding met Prezi

Het Zwitserse zakmes is ook gebruikt in een beeldende presentatie van de nieuwe manier van werken voor de medewerkers. Met deze Prezi surf je in één vloeiende beweging langs de thema’s van de campagne.

Marjan Sieben - Adviseur communicatie programma MiM:
‘Dat is wel eens aangenaam om als opdrachtgever bij de hand te hebben: een hulpvaardig bureau.’

Projectnaam: ‘Rvoor’

De verhuizing van het ministerie naar de Rijnstraat is een flinke operatie. De organisatie zelf had de naam Rvoor bedacht (voor van voorbereiding). Ook voor dit programma hebben we een aansprekende stijl ontworpen.

advies animaties boeken brainstormsessies campagnes flyers folders huisstijl infographics presentaties uitnodigingen